Facebook spune că utilizatorii vor avea mai mult control asupra informațiilor personale

Facebook a spus că va face o reviziuire generală a uneltelor care protejează confidențialitatea utlizatorilor pentru a le da internauților ”mai mult control” asupra informațiilor personale reținute de rețeaua socială, scrie libertatea.ro. 

”Am auzit clar că setările de confidențialitate și alte unelte importante sunt prea greu de găsit și că trebuie să facem mai mult pentru a ține oamenii informați”, a declarat șeful secției de securitate al Facebook Erin Egan, alături de Consilierul Șef Adjunct al rețelei sociale, Ashlie Beringer.

”Facem pași adiționali în următoarele săptămâni pentru a da mai mult control utlizatorilor asupra informațiilor personale”, au confirmat ei.

Actualizările includ îmbunătățirea accesului către setările utilizatorului ale profilului, scurături către setările de confidențialitate, descărcarea și ștergerea datelor personale păstrate de Facebook.

Facebook face obiectul unor critici după ce săptămânalul britanic The Observer şi ziarul american New York Times au dezvăluit că biroul londonez al societăţii Cambridge Analytica, foarte implicat în campania miliardarului Donald Trump în 2016, a colectat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook.

În pofida scuzelor prezentate de Mark Zuckerberg, și chiar dacă a recunoscut că s-au făcut greșeli, sondaje de opinie efectuate în Statele Unite şi în Germania au relevat duminică, 25 martie, faptul că majoritatea populaţiei a pierdut încrederea în Facebook cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. Mai nou, s-a aflat că Facebook înregistrează apelurile și SMS-urile utilizatorilor și sifonează contactele din telefon.

Pe fondul investigaţiei amintite, acţiunile gigantului american au scăzut luni, 26 martie, sub 150 dolari – cu 6,5% – pentru prima dată din iulie 2017.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu