Facebook îşi recunoaşte greşeala. Transmisiunea în direct a atacatorului din Noua Zeelandă, privită de patru mii de ori înainte de a fi ştearsă

Embed:

Facebook îşi recunoaşte greşeala. Un oficial al companiei admite că transmisiunea în direct a atacatorului din Noua Zeelandă a fost privită de circa patru mii de ori înainte de a fi ştearsă.

Asta deşi filmarea de 17 minute a fost urmărită iniţial de mai puţin de 200 de persoane. Despre necesitatea unei reglementări mai stricte a conţinutului video distribuit pe reţelele de socializare a vorbit şi premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, în faţa Parlamentului de la Wellington.

"Vom analiza rolul pe care reţelele de socializare l-au jucat și vom vedea pașii pe care îi putem întreprinde, inclusiv la nivel internațional, la unison cu partenerii noștri. Nu putem pur și simplu să stăm deoparte și să acceptăm că aceste platforme sociale există și că ceea ce este distribuit pe ele nu este responsabilitatea lor. Platformele sunt editorul, nu doar curierul conţinutului", a spus Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande.

În masacrul produs vinerea trecută în Noua Zeelandă au murit 50 de oameni şi 48 au fost răniţi.

Atacatorul de 28 de ani a intrat în două moschei din oraşul Christchurch şi a început să tragă. În scurt timp, el a fost reţinut de poliţie şi a fost adus în
faţa instanţei. Individul a fost plasat în arest preventiv până pe 5 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu