Facebook ia măsuri, după crima transmisă în direct de un american care a ucis un bătrân

Facebook ia măsuri după ce americanul care a ucis un bătrân în ziua de Paşte a transmis crima în direct pe reţeaua de socializare, scrie digi24.ro.

Luni, Ryan A. Godwin, nepotul bărbatului ucis, le-a cerut utilizatorilor de pe Facebook să nu mai distribuie imaginile cu bunicul său. Ceea ce a îndreptat atenția la rețeaua de socializare, pentru că permite încărcarea și distribuirea, din nou, a imaginilor.

Acum, ca urmare a acestui caz, Facebook a anunţat că va reevalua modul în care sunt depistate imaginile violente postate, deoarece înregistrarea crimei a rămas online aproape 2 ore, până când contul imaginile au fost șterse iar agresorului a fost închis.

Situația este dificilă pentru Facebook, notează cotidianul The New York Times, în condițiile în care a devenit un loc de văzut evenimente senzaționale în direct și a anunțat că nu dorește să devină o rețea de socializare care decide arbitrar ce este încărcat și distribuit de către utilizatori. Însă, cu cât intervine mai greu, cu atât utilizatorii vor tinde să comită infracțiuni în direct pe Facebook sau să publice înregistrări în timp ce sunt comise violuri, crime sau alte fapte penale.

Justin Osofsky, unul dintre vicepreședinții companiei, a scris într-o postare că "trebuie să îmbunătățim" distribuirea de videouri ca cele în care și-a pierdut viața Robert Godwin, în vârstă de 76 de ani. "E un gest oribil, un gest care nu are ce căuta pe Facebook, cre contravine politicilor noastre și a ceea ce susținem noi”, a subliniat el.

Vicepreședintele Facebook a precizat că programatorii companiei lucrează ca un asemenea conținut video și reportarea lui să fie sesizată mai repede, inclusiv cu ajutorul inteligenței artificiale.

The New York Times concluzionează că de astfel de probleme se conruntă și Twitter, Amazon sau Google. Toate aceste mari companii le permit oamenilro să împărtășească momente intime mult mai ușor, dar se confruntă cu apeluri tot mai dese de a monitoriza și filtra conținutul nepotrivit.

Amintim că americanul care a ucis în bătrân în ziua de Paşte şi a transmis crima în direct pe Facebook este căutat în cinci state. Autorităţile au anunţat şi o recompensă de 50.000 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la prinderea suspectului. Acum, rețeaua de socializare Facebook este criticată pentru că a permis vizionarea imaginilor brutale timp de 2 ore.

Rudele bătrânului omorât cu sânge rece ziua de Paşte sunt în continuare în stare de şoc. "Vreau doar să ştiu de ce ar face cineva aşa ceva. Inima mea este frântă. Acel bărbat a răpit pe cineva foarte drag de lângă mine. Copiii mei au 8 şi 11 ani, nu mai au un tată, deoarece cineva l-a luat de lângă noi", a spus Angela Small, soţia bătrânului ucis.

Steve Stephens a ucis la întâmplare un bărbat de 74 de ani, în ziua de Paşte şi a transmis crima pe Facebook. De asemenea, într-o altă înregistrare postată pe reţeaua de socializare, bărbatul se lăuda că a ucis alte 13 persoane, dar poliţia nu a confirmat acest lucru. Totul, susţine agresorul, a fost provocat de despărţirea de iubita lui.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu