Facebook, Google și Twitter ar putea primi amenzi imense dacă nu elimină postările și filmulețele teroriste

Platformele online, precum Facebook, Google și Twitter ar putea fi amendat cu până la 4% din cifra de afaceri dacă nu elimină postările și clipurile extremiste și teroriste într-o oră, scrie Reuters. 

Măsura este inclusă într-un draft al Comisiei Europene și a fost votată cu 35 de voturi pentru, unul împotrivă și 8 abțineri de către un comitet pentru justiție și afaceri interne al Uniunii Europene. Ulterior, aceasta va ajunge la vor în plenul Parlamentului European și va necesita negocieri între acesta, Comisia Europeană și Consiliul European. 

Nivelul de 4% este similar cu amenzile date pentru încălcarea regulamentului GDPR privind viața personală. 

Eliminarea în prima oră a postărilor extremiste este necesară pentru ca acestea să nu se viralizeze. Decizia vine în contextul în care atacatorul care a omorat 50 de oameni la două moschei din Noua Zeelandă. 

Anterior, Facebook a mai fost atacată și pentru că nu a eliminat destul de rapid sinuciderile transmise în direct pe platforma sa. În cazul YouTube, companie deținută de Google, bloggerul Pew Die Pie a prezentat un cadavru filmat. Facebook a anunțat recent că a eliminat 1,5 milioane de filmulețe conținând bucăți din atacul din Noua Zeelandă în primele 24 de ore de la producerea acestuia. Companiile folosesc un mix de softuri automate și personal specializat care analizează postările raportate și decid ce să elimine, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu