Facebook a dezvoltat un soft care determină clasa socială a utilizatorilor

Facebook a dezvoltat un soft care poate determina cât de bogat este un utilizator și în ce clasa socială este integrat, scrie The Telegraph, care precizează că Facebook a primit un brevet de invenție pentru această "unealtă". Facebook se folosește de câteva criterii pentru a vedea cât de bogat ești: câte terminale folosești, în ce zona locuiești și mai ales cât de des călătorești și faci "checkin" în vacanță.

Practic Facebook va "antrena" algoritmii pentru că aceștia să determine rapid din ce clasa socială face parte fiecare user, informația fiind apoi foarte utilă pentru a determina ce publicitate va vedea acel om pe News Feed.

Facebook se va folosi de o serie de factori, unul fiind numărul de terminale pe care intră în rețea, cu cât mai multe, cu atât utilizatorul având putere financiară mai mare.

Contează și zona unde utilizatorul locuiește și ce studii are, însă un criteriu extrem de important ține de locurile unde a călătorit, unde a făcut checkin și ce alte destinații turistice caută pe internet, scrie Realitatea.net.

Telegraph notează că nu este clar dacă Facebook folosește în prezent această "unealtă" pentru a repartiza utilizatorii în diverse clase.

Un astfel de soft ar fi extrem de util agențiilor de turism, hotelurilor și liniilor aeriene care vor fi dornice să plătească pentru că reclamele lor să fie cât mai bine direcționate către fiecare utilizator în parte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu