Fabrika: Reformele Guvernului, iniţiate în 2017, au adus rezultate pozitive pentru fiecare cetăţean

Embed:
Reformele Guvernului, iniţiate în 2017, au adus rezultate şi efecte pozitive pentru fiecare cetăţean. De această părere sunt cei doi experţi, invitaţii de aseară ai emisiunii Fabrika. Analiştii au apreciat, în primul rând, acţiunile de majorare a salariilor şi pensiilor şi investiţiile în infrastructura drumurilor.

"Este un proiect de lungă durată.Beneficiile adevărate de la infrastructură vin la o perioadă după darea în exploatare", a spus Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piață.

"Ca expert succesul acestor acţiuni se va vedea în viitor. Acum un anumit număr de oameni vor trăi în condiţii mai bune şi vor rezolva problemele care le au cu autorităţile", a menţionat Corneliu Ciurea, analist politic.

Invitaţii au vorbit şi despre stabilizarea sectorului bancar şi consolidarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol.

"Atât cetăţenii de pe malul drept cât şi cei de pe malul stâng a Republicii Moldova îşi vor trăi viaţa în condiţii mai bune în continuare. Oamenii categoric au primit ceva bun de la guvernanţi, dar aceste discuţi şi semnarea de protocoale demonstrează că există şi un alt lucru că exista un potenţial de a discuta şi subiectul cel mai spinos este vorba de reglementarea politică", a mai spus Corneliu Ciurea, analist politic. 

"Cât ţine de sistemul bancar în primul rând cel mai important element este eliminarea focarului de corupţie din sistemul bancar. A dispărut riscul ca să avem situaţiile similare cu furtul miliardului pentru că restul băncilor au proprietari reali care niciodată nu o să meargă la sinucidere pentru astfel de evaziuni", a declarat Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piață.

Ieri, în plenul Parlamentului, premierul Pavel Filip a prezentat un raport amplu despre activitatea Guvernului din 2017.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu