FABRIKA: Năstase a fost avertizat de partenerii politici că dacă va merge la Moscova, ar putea să pună cruce pe cariera politică

Embed:

Liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a plănuit vizita la Moscova cu mult timp înainte. Însă după ce informaţiile au apărut în presă, planurile au fost date peste cap. Din acest motiv, Năstase a căutat o formulă prin care să evite speculațiile și criticile şi a făcut un ocol până în România şi Viena.

Mai mult, vizita lui Năstase în capitala Rusiei ar fi fost aranjată de persoane influente din cercul serviciilor secrete ruseşti, prin intermediul fostului partener al lui Platon, Grigore Caramalac. Opinia aparține invitaților care au participat aseară la emisiunea Fabrika.

Potrivit vicepreşedintelui organizaţiei de tineret a Partidului Democrat, Ion Harghel, Andrei Năstase l-a mandatat pe omul său de încredere, Alexandru Machedon, să-i negocieze interesele la Moscova, chiar dacă şi-ar fi dori să meargă personal în capitala Rusiei. Totuşi, nu a recurs la acest pas, întrucât, în ultima perioadă, se dă român în spaţiul public.

"Pe Facebook postează materiale că, colaborează cu PNL, un partid român, de asta dlui nu-și permite să meargă personal la Moscova. Probabil a fost atenționat de partenerii săi politici din România că, dacă merge acum într-o vizită, ar putea să-și pună cruce pe cariera politică, deoarece nu poți fi și cu serviciile rusești și cu România în același timp", a spus vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel.

"Cred că Andrei Năstase ar fi mers la Moscova, dar a apărut ceva între timp care i-a stricat planurile. Năstase pregătea o vizită la Moscova personal să meargă acolo după Paștele Blajinilor. S-a făcut din asta mult tam tam, bineînţeles asta i-a pus în gardă și pe ei și pe partenerii lor", a spus jurnalistul, NIcolae Federiuc.

Invitaţii au mai spus că, din reacțiile venite până acum de la Moscova, se vede clar că liderul PDM nu este prea iubit acolo și se dorește schimbarea acestuia. Jurnalistul Nicolae Federiuc crede că pe liderul PPDA şi autorităţile de la Moscova îi leagă un singur lucru: ura faţă de Vlad Plahtoniuc.

"Eu cred că aici a clacat Andrei Năstase şi de aici a apărut acea isterie pe care o manifestă în ultimele zile. El este foarte iritat, el și-a dat seama că a fost prins în propriul său laț. Pe de o parte, trebuie să găsească ceva, pe de altă parte, ceea ce a găsit el este puțin credibil", a spus jurnalistul, NIcolae Federiuc.

"Pe Andrei Năstase şi pe acelaşi Caramalac și alții din Federaţia Rusă, îi leagă un singur lucru, ura față de Plahotniuc. Se știe deja că imaginea lui Platon este spălată la Jurnal TV, TV 8 și restul presei pe care eu o numesc Platon Trust Media. Platon este persoana care nemijlocit îi coordonează și îi aranjează lui Andrei Năstase sau oamenilor lui Andrei Năstase tot felul de întâlniri cu personaje precum Caramalac, sau alții din serviciile de securitate ale Federaţiei Ruse", a spus vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu