Fabrika cu Cristian Tabără: Maia Sandu a făcut o vizită la CSM, unde a rostit o serie de indicații categorice, cu iz amenințător

Premierul Maia Sandu, însoțită de noul ministru al Justiției, a făcut o vizită la CSM, acolo unde a rostit o serie de indicații categorice, cu iz amenințător, referitoare la deciziile pe care ar trebui să le ia Consiliul.

Ca urmare, CSM s-a supus și a urmat o serie de suspendări, revocări și alte măsuri administrative, la numai câteva zeci de minute după vizita premierului.

Aceste lucruri vin după o serie de alte acțiuni controversate ale actualei guvernări, privind demiterea membrilor CEC și ai Comisiei de Supraveghere a BNM prin simplu vot al deputaților, respectiv transformarea secretarilor de stat în consilieri politici. Numirea noii conduceri a SIS a fost, de asemenea, acuzată de lipsa transparenței și a consultărilor publice.

Vom analiza aceste acțiuni din perspectiva respectării normelor statului de drept, a principiului separației puterilor în stat și a justeții măsurilor luate.

Invitați: Alexandru Cauia, doctor în drept, prorector şi Ion Guzun, consilier juridic în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova

Lasă un comentariu