Fabrică de paşapoarte false descoperită într-un apartament din Capitală

Embed:

O adevărată mini-fabrică de paşapoarte, buletine de identitate, permise de conducere şi legitimaţii de poliţist a fost descoperită într-un apartament din Capitală. Cinci persoane au fost reţinute în seara zilei de 22 august, de către ofiţerii CCCEC fiind bănuite de trafic de influenţă şi fals.

Membrii grupului perfectau acte pentru întreaga Europă. La locul faptei au fost depistate circa 30 de paşapoarte şi buletine de identitate din Italia, Spania şi România, care ar fi fost eliberate de organele competente din aceste ţări. În acelaşi apartament au fost depistate utilaj performant pentru perfectarea tuturor tipurilor de acte şi materie primă.

Serviciile pe care le ofereau bănuiţii începeau de la suma de 110 euro pentru un permis de conducere, până la mii de euro pentru un paşaport străin.

În urma percheziţiei, ofiţerii CCCEC au găsit în apartament şi un permis de conducere fals pe numele premierului rus Vladimir Putin. Unul dintre suspecţi a explicat că era un cadou pregătit pentru un prieten.

Bănuiţii au demonstrat că lucrau cu o operativitate de invidiat. La solicitarea oamenilor legii, în doar 20 de minute aceştia au fabricat un buletin de identitate românesc de o calitate ireproşabilă.

Bărbaţii au explicat că trei dintre ei erau pe post de intermediari şi găseau clienţii, ceilalţi doi se ocupau de fabricarea falsurilor. Pentru a câştiga credibilitate în faţa clienţilor, bănuiţii le spuneau solicitanţilor că au influenţă asupra unor funcţionari de la Ministerul Tehnologiei şi Comunicaţiei şi că pot face rost de actele necesare contra unor sume de bani.

Cei cinci au fost reţinuţi şi se află în izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC. Pe acest caz au fost pornite două cauze penale pentru trafic de influenţă şi confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu