Fabrică clandestină de producere a țigărilor, deconspirată de autoritățile moldovenești, ucrainești și poloneze. Mai mulţi moldoveni, reţinuţi

Embed:

O grupare infracțională, membrii căruia sunt cetățeni moldoveni, ucraineni și polonezi, specializată în contrafacerea și comercializarea tigaretelor, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Ucraina și Polonia.

Potrivit oamenilor legii, 14 persoane au fost reținute și ulterior arestate pe un termen de 90 de zile, dintre care cinci moldoveni și nouă ucraineni.

Moldovenii aveau rolul de a racola persoane pentru munca clandestină, facilitau perfectarea actelor necesare, cu ulterioara transportare a persoanelor în Polonia. Aici, persoanele racolate erau întâlnite de către făptuitori polonezi, care le deposedau de telefoanele mobile, făceau măsuri conspirative pentru a nu fi cunoscut traseul și poziționarea fabricii clandestine. 

Muncitorii activau în două schimburi a câte 12 ore. Astfel, pe parcursul a 24 de ore se produceau în jur de 2 milioane de țigarete.

Astfel, procurorii PCCOCS și ofițerii INI au confiscat în localitatea Gierlachowo, Polonia, o  fabrică clandestină de producere a țigărilor, sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și  tone de tutun care urma să fie procesat. 

În rezultatul perchezițiilor, forțele de ordine din Polonia, cu participarea reprezentanților din Moldova, au depistat și ridicat circa 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete, în valoare de peste 2 milioane de euro, materiale utilizate la împachetarea acestora (carton, peliculă etc), înscrisuri de ciornă unde era indicată perioada de producere și numărul de țigarete produse și utilaj tehnic.

De asemenea, au mai fost depistate două camioane în care se aflau țigarete pregătite pentru a fi transportate către beneficiari. 

Suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu