Fa un bine pentru cei nevoiaşi! În Moldova a fost deschis primul centru de ajutor reciproc

Embed:

Primul centru de ajutor reciproc din ţară a fost deschis, astăzi, în satul Teliţa, raionul Anenii Noi. Astfel, oricine are acasă lucruri de care nu are nevoie, le poate aduce aici, pentru a fi distribuite nevoiașilor. Centrul se află în clădirea fostului colhoz, renovată din banii oamenilor de bună-credință.

Încă din prima zi, centrul a fost plin de vizitatori. Cei mai mulţumiţi au fost părinţii, care găsit de toate pentru copiii lor:

"Am găsit...o scurtă, un pulover. Sunt haine foarte bune, comode, călduroase".

"E călduroasă, din lână, frumuşică".

Oamenii care au venit cu daruri s-au bucurat că pot să-i ajute pe cei nevoiaşi.

"Copilul creşte foarte repede. Şi atunci fiecare mamă poate găsi în garderoba copilului lucruri utile şi care pot fi de ajutor şi altor persoane", a spus o femeie.

La proiect a contribuit și ministrul Muncii, Valentina Buliga. Ea a promis că îl va sprijini și pe viitor.

"Anume aici, pe această platformă se vor întâlni atât autorităţile, activiştii satului, lideri de opinie, tineri, şcoala, biserica, se pot aduna, decide ce pot face şi cum se pot ajuta reciproc", a declarat Buliga.

În cadrul centrului a mai fost deschisă o sală în care va fi predată limba engleză. Materialele didactice necesare vor fi aduse de către reprezentanții Ambasadei Statelor Unite în Moldova.

"Adevărata lecţie aici este că dacă ai viziune şi dorinţă să faci ceva, chiar şi în comunităţile mici, poţi să o faci", a menţionat ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser.

Ideea le-a plăcut şi oamenilor în etate.

În Teliţa locuiesc aproape 1200 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu