Extremiştii din SUA au luat ostatici peste 700 de imigranţi la graniţa cu Mexic. A fost necesară intervenţia FBI (VIDEO)

Pe fondul scandalului politic legat de ridicarea zidului cerut de președintele Trump la granița cu Mexicul, presa americană dezvăluie că în ultima săptămână peste 700 de imigranți au fost luați ostatici de miliții civile armate, în timpul săptămânii trecute. FBI a arestat sâmbătă liderul unui astfel de grup civil armat care se ocupa cu oprirea imigranților ilegali care treceau granița dintre SUA și Mexic, conform digi24.ro.  

Larry Hopkins, în vârsta de 69 de ani, cunoscut și sub numele de Johnny Horton, a fost arestat în New Mexico, pentru deținere ilegală de arme și muniție. El era liderul unei grupări denumite Patrioții Constituționali Uniți, despre care presa americană susține că a reținut mai mult de 5600 de imigranți în ultimele două luni. 

”Nu suntem îngrijorați pentru el, va fi absolvit de acuzații”, a declarat Jim Benvie, un purtător de cuvânt al Patrioților Constituționali Uniți. Benvie a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu un grup mare de persoane, printre care și copii, așezați în genunchi pe pământ. Vocea unei femei spune ”Nu știu dacă i-am prins pe toți, dar e o nebunie. Nu știu ce să zic despre asta, doar că trebuie să înceteze”. Alte filmări arată activitatea grupului de-a lungul graniței, și persoane care tocmai trecuseră frontiera. 

Intr-un video  postat miercurea trecută de purtătorul de cuvânt al Patrioților Constituționali Uniți, pare că acesta a oprit un grup de șapte persoane care tocmai trecuseră granița printr-o zonă în care nu există gard între cele două țări. ”Și desigur, ca de obicei, de aceea suntem noi aici. Pentru că nu există Poliția de Frontieră, ei sunt ocupați”, a spus el. 

Uniunea Americană pentru Libertați Civile din New Mexico spune că ”justițiari înarmați” dețin imigranți și cere autorităților să înceapă o anchetă împotriva grupului pe care îl numește ”miliție fascistă”. ”Nu putem permite ca justițiari rasiști și înarmați să răpească și să rețină oameni care caută azil”, arată Uniunea Americană pentru Libertăți Civile într-o scrisoare trimisă către guvernatorul statului New Mexico și către procurorul general. 

Și autoritățile din Mexic și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu activitatea milițiilor civile înarmate care patrulează de-a lungul graniței și rețin ilegal imigranți. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu