Extrădarea lui El Chapo în SUA, OPRITĂ TEMPORAR! Află care este motivul

Extrădarea baronului drogurilor Joaquin ”El Chapo” Guzman în SUA a fost blocată temporar de o decizie a unui magistrat mexican, după ce avocaţii baronului drogurilor au făcut apel la acordul de extrădare încheiat de autorităţile mexicane cu Statele Unite, relatează digi24.ro.

Executivul mexican a acceptat, în urmă cu aproape doi luni, să-l extrădeze pe Guzman, după ce autorităţile americane au garantat că acesta va fi scutit de la pedeapsa capitală.

Însă, acordul înseamnă că ar putea să treacă luni sau chiar ani până ce „El Chapo” este extrădat pe teritoriul Statelor Unite, unde îl aşteaptă acuzaţii grave de omor, constituirea unor grupări infracţionale şi trafic de droguri.

Între timp, Guzman este într-o închisoare de maximă securitate situată în apropierea frontierei cu Statele Unite.

Liderul cartelului Sinaloa a fost arestat la începutul anului, după jumătate de ani de la ultima sa evadarea din închisoarea de maximă securitate Antiplano.

Avocatul Jose Refugio Rodriguez spune că o parte din infracţiunile comise de Guzman pe teritoriul Statelor Unite ar putea să fie limitate de termenul de prescripţie.

Apărarea lui „El Chapo” a precizat că autorităţile nu au dovezi directe pentru a-l ţine pe acesta în spatele gratiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu