Extaz la Zagreb! Croaţii au dezlănţuit infernul pe străzi în urma calificării ţării lor în finala Campionatului Mondial de fotbal

Embed:

Extaz la Zagreb în capitala Croaţiei! Localnicii au dezlănţuit infernul pe străzi în urma calificării istorice a ţării lor în finala Campionatului Mondial de fotbal.

Imediat după golul decisiv al lui Mario Mandzukic, din minutul 109, mii de fani au declanșat fiesta pe străzi. Au aprins torțe și petarde și au cântat la unison, sărbătorind cea mai mare performanță din istoria naționalei lor. Totodată, au întins un steag uriaș, care a acoperit o stradă.

După această victorie mare, preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic visează frumoasă. Deşi nu a urmărit meciul din tribune, doarece se află la summit-ul NATO de la Bruxelles, ea este încrezătoare că victoria în finala cu Franţa nu are cum să o evite pe ţara pe care o conduce.

"M-am înţeles cu domnul preşedinte Macron să mergem împreună, duminică, la Moscova, pentru a susţine naţionalele. Atmosfera de la summit este una constructivă şi cred că va fi un summit de succes. Şi noi vom învinge duminică", a declarat Kolinda Grabar-Kitarovic, preşedintele Croaţiei.

De partea cealaltă, la Londra, totul a început bine pentru englezi. La deschiderea scorului, în Hyde Park, a plouat cu bere. Fanii au aruncat cu halbele de alcool în aer.

La sfârşitul meciului, însă, englezii nu şi-au putu stăpâni lacrimile, dar au găsit forţe să-şi aplaude favoriţii pentru cel mai de succes turneu final din ultimii 28 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu