Expunerea excesivă la soare ne poate îmbolnăvi. Cum ne protejăm corect pe timp de vară

Embed:
Expunerea excesivă la soare este dăunătoare pentru piele şi ne poate îmbolnăvi. Specialiștii ne recomandă să folosim creme de protecţie și să evităm plimbările în orele amiezii, atunci când riscul de insolație este foarte mare.

"În primul rând bem foarte multă apă și folosim numaidecât creme cu protecție. Să ne străduim să stăm mai mult la umbră, nu la soare."

"Neapărat trebuie să ne acoperim capul. Evident, folosim crema de protecție şi este de dorit ca după 11:00 să nu stăm la soare."

"Pălărioare numaidecât trebuie să avem și ochelari ar fi de dorit. Cât mai multă apă să bem și în orele de vârf să stăm acasă mai mult."

Dermatologii recomandă să facem un set de proceduri de curățare și hidratare a tenului înainte de a ne expune la soare. Astfel, pielea va fi mai protejată, iar bronzul se va aşeza uniform.

"Este foarte bine să intrăm în sezonul estival cu tenul pregătit, în deosebi vorbim despre tenul gras și tenul mixt, atunci când pielea are deja un surplus de sebum. Curățirea facială este procedura de top", a declarat Veronica Vâzdoagă, medic dermatolog.

Crema de protecție solară ne apără pielea de arsuri și inflamații.

"Alegem după culoarea tenului, dacă persoana este cu tenul mai deschis predispus la roșeață, sensibil. Alegem o cremă cu protecția solară mai mare, adică 50+", a spus Natalia Cheian, farmacistă.

Ochelarii de soare sunt la fel de importanţi în aceste zile. Accesoriul trebuie ales la recomandarea specialiştilor, altfel ne va fi afectată vederea.

"Pentru a ne asigura de calitatea ochelarilor este bine să vă adresați într-un salon specializat, unde sunt ochelarii de o calitate foarte bună. La fel puteți să beneficiați de consultația medicului oftalmolog."

Prețul unei creme de protecție împotriva razelor ultraviolete variază între 100 și 250 de lei. Iar o pereche de ochelari de soare costă chiar şi opt mii de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu