EXPULZAT din Moldova! Un presupus reprezentant al serviciilor secrete ruse a făcut cale întoarsă la Moscova

Embed:

Un ofiţer al armatei ruse care intenţiona să intre în Moldova, a fost reţinut pe aeroportul din Chişinău. În urma controlului vamal, în bagajele sale au fost descoperite echipamente militare. Operaţiunea de reţinere a fost organizată în comun de Poliţia de Frontieră şi Serviciul de Informaţii şi Securitate. 

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, militarul de 30 de ani este ofițer din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova şi se deplasa spre regiunea transnistreană.  Acestuia i-a fost refuzată intrarea în ţară şi urmează să se întoarcă în Rusia.  Noaptea trecută, de pe Aeroportul Chişinău a fost întors la Moscova şi un expert rus, cunoscut pentru relaţiile cu serviciile secrete din Rusia.

Este vorba despre directorul filialei din Tiraspol a Institutului rus de Cercetări Strategice, Serghei Mokşanţev. Acesta a fost declarat persoană indezirabilă în Moldova pentru o perioadă cinci ani.

În toamna anului trecut, vicedirectorul aceluiaşi institut, Vasili Kaşirin, a fost declarat, de asemenea, persoană indezirabilă în ţara noastră. Presa scrie că această organizaţie, care consultă administraţia separatistă de la Tiraspol, este folosită drept paravan de către serviciile secrete de la Moscova. 

PUBLIKA.MD precizează că, anterior, în presă, au apărut informaţii precum că Institutul Rus de Cercetări Strategice face tot posibilul pentru ca Federaţia Rusă să recunoască suveranitatea regiunii transnistrene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu