Expresul PDM a ajuns la Cahul. Democraţii au explicat oamenilor ce înseamnă apropierea de UE

Embed:

Apropierea de Uniunea Europeană înseamnă deschiderea de noi perspective şi nicidecum renunţarea la avantajele pe care le-am avut până acum. Este mesajul transmis alegătorilor de către fruntaşii PDM, aflaţi în turneu prin ţară. Democraţii le-au spus oamenilor că Moldova trebuie să aibă relaţii strânse de prietenie atât cu partenerii din Vest, cât şi cu cei din Est.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a mers la Cahul unde a vizitat o întreprindere cu 300 de angajaţi. El a menţionat că una din priorităţile formaţiunii pe care o reprezintă este ca astfel de afaceri de succes să fie deschise în toate localităţile din ţară. Iar în cadrul unei întâlniri cu fermierii din Cahul, deputatul democrat le-a explicat avantajele pe care le oferă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Semnarea Acordului de Acociere cu Uniunea Europeană nu înseamnă că pierdem ceva, dimpotrivă, facem tot posibilul să avem acces şi pe această piaţă care are peste 600 de milioane de consumatori. Aşa veţi avea mai mult de lucru, respectiv, veniturile vor fi mai mari. Vom continua să investim în infrastructură. În ultima perioadă, au fost reabilitate 500 de kilometri de drum", a declarat Sîrbu.

Oamenii au sfidat ploaia, pentru a-i adresa întrebări fruntaşului democrat. Tot la Cahul, ministrul degrevat al Muncii, Valentina Buliga, a discutat cu angajaţii din sfera bugetară despre măsurile întreprinse de autorităţi în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă.

"Suportul financiar pe care l-am oferit anul trecut şi anul acesta este o mică particică de acele reforme care urmează să realizăm în domeniul asigurărilor sociale. Din 2009 până în 2011 cadrele didactice au beneficiat de circă 50%", a menţionat Buliga.

Iar preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a vizitat şcoala sportivă din Ocniţa, unde s-a întâlnit cu un grup de tineri. Şeful Legislativului a preferat ca discuţiile să aibă loc într-o atmosferă mai degajată.

Ulterior, Igor Corman s-a întâlnit cu agricultorii, cărora le-a prezentat strategia Partidului Democrat în ceea ce priveşte relaţiile internaţionale.

"Sunt convins că, după alegeri, lucrurile se vor aranja. Avem relaţiile bune cu ţările din Est, Belarus, Kazahstan. Vrem să colaborăm cu toate ţările şi să dezvoltăm în continuare relaţiile cu Uniunea Europeană", a punctat Corman.

Întâlnirile democraţilor cu alegătorii se desfăşoară în cadrul unei campanii denumită Expresul PDM. Aceasta presupune consultări cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu