Expoziții, concursuri și filme. A fost dat startul săptămânii Europene a Energiei Durabile

Embed:

Expoziţii de invenţii şi tehnologii de producere a energiei regenerabile, proiecţii de filme şi concursuri. Toate acestea vor avea loc în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. Startul evenimentului a fost dat astăzi, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile este organizată în țara noastră pentru a treia oară și are drept scop promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

"Noi înţelegem cât este de important ca într-o ţară unde nu avem resursele noastre energetice proprii să avem o eficienţă energetică, să avem o valorificare a surselor din energie regenerabilă", a spus viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

În prima zi a evenimentului a avut loc o expoziţie de biocombustibil şi prezentarea proiectului "Energie şi Biomasă". Participanții mai curajoși au luat parte și la un concurs cu premii.

Unele întrebări însă i-au pus în dificultate.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile se va încheia duminică. Atunci va avea loc tradiționalul concert de muzică live, alimentat cu baterii solare, "Sun Dă-i Fest".

"Un concert cu muzică live, cu instrumente muzicale alimentate de la panourile fotovoltaice. Va fi susţinut de trupe autohtone cum ar fi: Alex Calancea, Guzz, Cuibul, proiectele câştigătoare din hot music.

Evenimente similare au loc la Orhei, Bălţi şi Călăraşi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu