Expoziție spectaculoasă la Londra! Ferrari împlineşte 70 de ani de existenţă. Detalii necunoscute despre faimosul model

Embed:
Muzeul de Design de la Londra a deschis o expoziţie dedicată celebrului producător de autoturisme sport Ferrari. Evenimentul este dedicat celei de-a 70-a aniversări de la înfiinţarea constructorului auto italian.

Organizatorii expoziţiei nu au vrut să prezinte doar maşini şi motoare, ci ideile care au stat în spatele autoturismelor. Vizitatorii pot vedea schiţe, dar şi modele realizate în lemn sau argilă.

În 1947 era produs la Maranello, în Italia, primul vehicul care purta numele de Ferrari, modelul 125 S. A urmat o lungă serie de autoturisme sport care au scris istorie în cursele de raliuri sau în cele de Formula 1. Iar succesul din sportul cu motor a atras după sine şi interesul pentru versiunile de stradă. Listele de aşteptare pentru un Ferrari erau lungi, iar producţia a fost întotdeauna limitată la câteva sute de modele.

Fiecare nou autoturism lansat ridica ştacheta performanţei tehnice şi a eleganţei designului, fie că era vorba de Superamerica, Daytona, F40 sau mai recentul Enzo.

"Ferrari e un fascinant studiu de caz în domeniul designului. Este, dacă vreţi, un design redus la probleme foarte simple care sunt foarte greu de rezolvat. Performanţă şi eleganţă, dar în primul rând performanţă", a declarat Andrew Nahum, organizatorul expoziţiei.

Modelele expuse la Londra valorează nu mai puţin de 156 de milioane de euro.
Ferrari Under The Skin poate fi vizitată până pe 15 aprilie anul viitor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu