Expoziție spectaculoasă de avioane în Dubai: 1.200 de aeronave sunt expuse în cadrul evenimentului

Embed:
Lux şi extravaganță în Dubai, unde a inaugurată o expoziţie de avioane. 1200 de aparate de zbor ale celor mai renumite companii din lume au fost prezentate la eveniment, iar cei cu buzunarele pline le pot cumpăra.

"Avem automobile, am construit motoare pentru nave, iar acum deţinem avioane. Honda încearcă să propulseze omenirea înainte prin mobilitate și inovare", a comunicat reprezentantul Honda, Aaron Menninger.

HondaJet este primul aparat de zbor comercial al companiei nipone. Preţul avionului de 13 metri lungime este de 4,9 milioane de dolari. Acesta poate atinge o viteză maximă de 780 de kilometri pe oră şi zboară la o altitudine de cel mult 13 mii de metri.

Compania Emirates a venit cu o inovaţie. Aparatul de zbor are geamuri-oglindă, care le permite pasagerilor să vadă mai bine regiunile prin care zboară. De asemenea, avioanele au fost dotate cu paturi confortabile şi alte facilităţi menite să facă zborul cât mai uşor.

"Ei pot lucra, dormi, mânca sau privi unul dintre multiplele filme pe care le avem. Vrem ca pasagerii să se simtă ca în dormitorul lor", a spus preşedintele Emirates, Tim Clark.

O companie americană a venit la eveniment cu prototipul unui avion supersonic. Acesta va ajunge de la New York la Londra în doar 3 ore şi jumătate. Construcţia lui va fi terminată în 2023.

"Tehnologia folosită pentru construcţia unui avion supersonic există de aproximativ 50 de ani. Cu toate acestea, un astfel de aparat era prea costisitor pentru zborurile zilnice, dar noi l-am găsit, l-am perfecționat ca să devină disponibil pentru toţi. "

La eveniment participă şi compania Sun King, care prestează servicii de vopsire a avioanelor cu particule de diamante.

"Potenţialii noştri cumpărători sunt cei care deţin deja un avion privat şi care doresc să iasă cumva în evidenţă, să obţină un aspect diferit faţă de alte avioane", a spus reprezentantul Jean Boulle, Andre Mills.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume lipseşte de la eveniment. Este vorba despre Qatar Airways. La începutul acestei veri, Qatarul a fost acuzat de mai multe state că sprijină grupări militante.

"Faptul că Qatar Airways lipseşte de la acest eveniment este un lucru negativ. Avem aici mii de companii străine, iar cel care are de pierdut este Qatar Airways. Până când restricţiile nu vor fi anulate, ei nu vor putea participa la astfel de evenimente."

Expoziţia din Dubai se va încheia în data de 16 noiembrie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu