Expoziţie neobişnuită. Zeci de picturi din nisip pot fi văzute într-un centru comercial din Capitală

Embed:

Nisipul și sticla - două instrumente ce pot crea adevărate opere de artă. Zeci de tablouri din nisip au fost expuse în cadrul unei expoziții, într-un centru comercial din Capitală. Picturile au fost adunate de la peste 20 de artiști din întreaga Europă. După expoziția din Moldova, lucrările vor fi expuse în alte șapte țări, iar la final vor fi donate unei case de copii din Ucraina.

Pasionaţii de artă au venit să vadă expoziția. Ei spun că desenul cu nisip pe sticlă este o adevărată magie.

"Îmi place foarte mult expoziţia. Mie îmi place arta și sunt foarte bucuroasă că la noi în oraș se organizează astfel de expoziții."

"Mi-a plăcut. Super. E super, e bine, e ceva atrăgător."

"Mi-a plăcut foarte mult. Probabil trebuie să ai mare talent ca să poți face așa ceva."

Ideea unei astfel de expoziții a luat naștere în 2015, în Ucraina. La prima ediție, tablourile au fost prezentate în 31 de orașe din cinci țări, iar la final acestea au ajuns la o casă de copii din Moldova.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop informarea oamenilor despre existența acestei arte.

"Nisipul, de fapt, este viu. Trebuie să știi cum să găsești cheia, trebuie să înveți să comunici cu el", a declarat Olga Zareţkaia, organizatoarea expoziției.

Vizitatorii au avut posibilitatea să încerce pictatul cu nisip pe sticlă în cadrul unui masterclass. Cei mai entuziasmați s-au dovedit a fi copiii.

"Eu desenez, dar despre această tehnică am auzit prima dată și e foarte interesant. Când faci asta singură este foarte greu."

"Nu m-am așteptat că va fi atât de greu. Când te uiți pe imagine, îți pare atât de simplu."

Expoziția Internațională "Eternitate. O nouă viziune" este la cea de-a doua ediție. Cei care vor să admire picturile din nisip, o pot face până în data de 15 octombrie.

Pe aceeaşi temă