Expoziție neobişnuită cu roboți la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Aceştia cântă, dansează și răspund la întrebări (FOTOREPORT)

O expoziţie neobişnuită şi-a deschis astăzi larg uşile pentru vizitatori. Zeci de roboţi care ştiu să danseze, să vorbească şi chiar să picteze pot fi admiraţi la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. 

La intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de robotul Ion, care cânta, dansează și poate răspunde la orice întrebare. Mergem mai departe și facem cunoștința cu robotul Michelangelo. Acesta este capabil sa reproducă orice pictură. De asemenea, aici puteți întâlni o trupă de roboţi dansatori. 

În cadrul Expoziţiei, cei mai mici vizitatori vor avea parte de surprize. Aceştia pot face cunoştinţă cu animale de companie deosebite, scrie prime.md

"Se numeşte căţeluşul Albo. Este un robot alcătuit cu scopul de distracţie pentru copii, pentru o familie. Se comportă ca un câine obişnuit. Este dotat cu intelect artificial, el singur dirijează cu acţiunile sale, latră după cum puteţi observa, se mişcă, aleargă", a spus participantul Ion Druguș.

"Acest robot este un prototip la un paianjen, adică este dotat cu şase membre, poate să urce sau să coboare scările. Este posibil de utilizat în chestii militare, pe o zonă minată, de exemplu. El poate în locuri destul de înguste în care omul nu ar putea să pătrundă îl putem pune pe el", a afirmat participantul Gheorghe Țuțuianu.

Primii vizitatori ai expoziţiei au rămas fascinaţi de roboţi.

"Dintre toţi roboţii pe care i-am văzut aici, mi-a plăcut Promobot. El înţelege despre ce vorbesc şi răspunde destul de adecvat. El deja poate să spună glume, poate spune ceva, pe lângă faptul că poate spune careva informaţii din internet. Este foarte bravo".

În total, la Innovatic Fest Roboshow sunt expuși peste 30 de roboti, care vor putea fi admirati timp de două luni, în incinta Muzeului Național de Istorie.

Prime TV este partenerul media al acestui eveniment. Intrarea pentru elevi şi studenţi este de 100 de lei, iar pentru adulţi - 120 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu