Expoziţie inedită la Parlament. Mai multe drapele istorice, prezentate publicului (FOTO)

La Parlament a fost organizată o expoziție inedită cu ocazia Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat. Aceasta cuprinde reproduceri ale drapelelor istorice de stat, sigilii și ștampile pe care sunt imprimate siglele domnești din diferite perioade istorice.

Fiecare vizitator care a păşit în clădirea legislativului a primit panglici tricolore.

Panglici au primit şi deputaţii, care au vorbit despre importanţa respectării acestui simbol de stat.

"Este o onoare şi o mândrie pentru mine şi cred că pentru toată lumea", a declarat deputatul PDM, Nae-Simion Pleşca.

"Această zi trebuie să fie în toată ziua", a spus Iurie Ţap, deputat PLDM.  

"Acei deputaţi pe care îi vedem mai des alături de drapelele altor state cred că ar trebui să-şi amintească că de fapt sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, că sunt aleşi ai poporului", a declarat Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

"Vreau să atrag atenţia în special domnului Dodon să cunoască care este drapelul de luptă a lui Ştefan cel Mare şi să nu promoveze nişte simboluri, care nu fac parte din patrimoniul nostru istoric", a spus deputatul PL, Roman Boţan. 

Toate exponatele aparțin Centrului de cultură și istorie militară. Cel mai vechi este drapelul domnitorului Ștefan cel Mare.

"O să vedeţi elemente ale simbolisticii naţionale începând cu geto-dacii, care erau un cap de lup, era purtat de strămoşii noştri, dar ne-am axat mai mult pe acea simbolistică, care a venit odată cu organizarea statală a principatului Moldova", a spus Vitalie Ciobanu, directorul Centrului de cultură şi istorie militară.

Expoziția de la Parlament va fi deschisă până pe data de 2 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu