Expoziţie inedită la Muzeul Naţional de Etnografie AFLĂ DETALII

Embed:

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Capitală a organizat o expoziţie inedită de covoare. Astfel, zeci de covoare tradiţionale vechi de peste 150 de ani au făcut deliciul publicului. Iar cu ocazia sărbătorii Sânzienelor, organizatorii expoziţiei au evocat Drăgaicele în spiritul tradiţiei ţărăneşti, prin cântece şi dansuri specifice acestei sărbători.

În total, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală deţine o colecţie de peste 1.500 de covoare. "Anul acesta va fi editat, în colaborare cu Institutul Cultural Român, un catalog al covorului basarabean", a comunicat viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Iar pentru pasionaţi, organizatorii au veşti bune. "Vom face regulă din faptul ca în fiecare an, în această perioadă să mişcăm din loc toate covoarele", a menţionat Varvara Buzilă, secretarul ştiinţific al instituţiei.

La prima ediţie organizată de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală au fost prezentate puţin peste o sută de covoare vechi de de mai bine de 150 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu