Expoziție inedită de fotografii la Parlament, cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei

O expoziție inedită de fotografii este deschisă la Parlament cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei. Este prima expoziție a fotografilor acreditați la Parlament.

Expoziția cu genericul "Parlament. Europa. Democrație" cuprinde 67 de imagini inedite, color și alb-negru, realizate în perioada 1996-2017.

Imaginile-document surprind momente inedite din viața politică și socială a țării, diverse evenimente și acțiuni desfășurate la Parlament, inclusiv protestele din 7 aprilie 2009 și 20 ianuarie 2016 din fața Parlamentului.

Imaginile au fost realizate de 11 fotografi din presa scrisă și cea on-line: Constantin Grigoriță, Andrei Mardari, Doru Dumitru, Mihai Vengher, Elena Covalenco, Mircea Zatușevschi, Vladislav Culiomza, Eduard Bîzgu, Aurel Obreja, Svetlana Ursu și Nicolae Cebotari.

"Fotojurnalismul dintotdeauna a fost expresia autentică a libertății presei. Fotografiile nu doar informează, dar și documentează cele mai relevante episoade din realitatea noastră, păstrându-le pentru viitor", este mesajul organizatorilor evenimentului.

Expoziția a fost realizată la inițiativa Parlamentului, fiind o recunoaștere a importanței pe care Legislativul o acordă bunei colaborări cu mass-media și libertății de expresie.

Expoziția va fi deschisă în perioada 3 – 10 mai 2017, iar, ulterior, fotografiile vor fi expuse în Oficiile teritoriale ale Parlamentului din Orhei, Edineț, Leova și Comrat.

În prezent, la Parlament sunt acreditați peste 300 de jurnaliști.

loading...

Lasă un comentariu