Expoziţie impresionantă de picturi abstracte, artă interactivă şi un recital de jazz. Moldovenii sunt aşteptaţi la Noaptea Muzeelor

Embed:
Moldovenii sunt tot mai interesaţi de artă şi merg mai des la muzee. Potrivit datelor ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, doar anul trecut, numărul vizitatorilor a crescut cu aproape 130 de procente, faţă de 2016. Autorităţile se aşteaptă ca pe 19 mai, de Noaptea Muzeelor, numărul vizitatorilor să fie cât mai mare. Mai ales că intrarea va fi gratuită pentru toată lumea.

O expoziţie impresionantă de picturi abstracte, artă interactivă, dar şi un recital de jazz. De asta vor avea parte cei care vor merge la Muzeul de Artă.

"Avem recitaluri de muzică clasică, noi optăm pentru acest gen de muzică pentru că se pliază mai uşor peste expoziţiile noastre", a menţionat directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea.

La Muzeul de Etnografie, oamenii se vor delecta cu un program de muzică africană, susţinut de o trupă venită tocmai din Mali.

"Vor prezenta un program special, este o trupă care pentru prima dată vine în Republica Moldova şi în Europa. Avem şi două colective frumoase din raioanele Criuleni şi Anenii Noi care vor prezenta piese de teatru de păpuşi, fanfară, dar şi un ansamblu folcloric", a precizat Petru Vicol, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Pentru cei care vor merge la Muzeul de Istorie, organizatorii au pregătit o expoziţie de motociclete, un recital de muzică clasică, dar şi mai multe jocuri interactive.

"Vor fi 20 de motociclete vechi şi noi. Tot aici Academia Ştefan cel Mare va veni cu un program cultural-educativ pentru pasionaţii de istorie şi tradiţii militare", a menţionat Natalia Popovici, reprezentant al Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi deschise 66 de muzee şi instituţii culturale din 18 raioane.

"Vă invităm să nu rataţi aceste pregătiri şi această muncă extraordinară efectuată de muzeografii noştri cu această ocazie. Vă asigurăm cu emoţii inedite, iar pentru copii de nedescris", a punctat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Pentru acest eveniment, autorităţile au alocat 80 de mii de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu