Expoziţie de suflet la 80 de ani. Artistul plastic Emil Childescu a prezentat peste 200 de tablouri pictate în acuarelă

Emil Childescu, artistul care a ilustrat opere literare de-ale lui Creangă, Eminescu şi Alecsandri, vine cu noi surprize.

De această dată pictorul a prezentat publicului o întreagă galerie de tablouri realizate în acuarelă. Cele peste 200 de lucrări au fost expuse în cadrul unui vernisaj inaugurat la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi" din Capitală. 

Expoziţia, intitulată "Dumnezeu și natura", a fost organizată cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naşterea maestrului. La eveniment au venit prietenii, colegii şi amatorii creaţiei lui Emil Childescu.

Operele au fost executate în acuarelă, iar artistul a imortalizat natura şi plaiul natal. Childescu spune că în sălile de expoziţie nu au încăput toate tablourile.

"Am nevoie de vre-o zece săli ca acestea, am pus doar o picătură aici. Eu la unele tablouri am lucrat şi zece ani, uitaţi-vă la anii de pe tablorui şi cinci şi 11 ani. Îmi place mult să pictez grâul, când el e galben ca aurul. Aici este nepotul meu, mic, doi anişori, cum el miroase liliacul şi un câine alături de el", a afirmat artistul plastic, Emil Childescu.

Printre invitaţi a fost şi ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Dincolo de faptul că este un mare pictor, este un mare vizionar şi un intelectual care a dat picturii sale, rădăcinile unor picturi importante, unro gânduri importante. Eu mă bucur să-l văd pe maestru astăzi în plină formă la 80 de ani ai dânsului, atât de tânăr", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Preşedintele Uniunii Plasticilor, Dumitru Bolboceanu, i-a oferit artistului medalia "Mihai Grecu", cea mai înaltă distincţie a instituţiei.

Mai mult, candidatura maestrului a fost propusă şi pentru titlul de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe şi Arte Europene cu sediul la Salzburg, Austria.

"Aceste tablouri îmi amintesc de copilăria mea. Îmi amintesc de momente plăcute. Tablourile transmit emoţii pozitive.”

“Mă impresionează tematica religioasă, nu în zadar e întitulată Dumnezeu şi Natura şi întradevăr demult nu am privit, admirat o asemenea expoziţie.”

Expoziţia maestrului Emil Childescu va fi deschisă până în data de 14 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu