Expoziţie de drapele la Parlament. Clădirea Legislativului va fi iluminată în culorile tricolorului

Embed:

Moldova marchează, luni, Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. La iniţiativa, şefului Legislativului, Andrian Candu, Parlamentul va organiza un şir de manifestaţii cu genericul "Tricolorul la cei 25 de ani". De dimineaţă va avea loc şedința solemnă a Parlamentului.

La eveniment au fost invitați şeful statului, Nicolae Timofti, premierul Chiril Gaburici, primul președintele Mircea Snegur, dar şi alţi oficiali.

Totodată, în holul Legislativului va fi organizată o expoziție de drapele. Începând cu ora 19, orchestra Prezidențială va susține un recital de muzică în scuarul Parlamentului, iar la ora 20 în scenă va intra "Chișinău Youth Orchestra". De asemenea, publicul va asista în premieră și la un show de lumini.

Clădirea Parlamentului va fi iluminată din exterior în culorile tricolorului. Totodată, în perioada 27 – 30 aprilie vor fi organizate mai multe excursii prin clădirea Parlamentului ale tinerilor. Deputații le vor vorbi vizitatorilor despre activitatea lor parlamentară. 

"Purtat în inimi și la piept, tricolorul este un simbol al libertății și independenței Republicii Moldova. La 27 aprilie, vă îndemn să onorăm cu mândrie tricolorul nostru și să oferim un exemplu generațiilor viitoare despre dragostea față de țară și simbolurile naționale", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu