Expoziție de autospeciale cu istorie în Capitală. Unele mașini expuse au aproape 60 de ani (FOTOREPORT)

Embed:

Pompierii şi-au scos cele mai deosebite autospeciale, unele vechi de zeci de ani, la o expoziţie organizată în Capitală. Cele zece maşini au fost admirate de sute de curioşi. Evenimentul a fost organizat în ajunul Zilei Internaţionale a Muzeelor. 

Cele 10 autospeciale și scări de intervenție vechi de aproape 60 de ani au putut fi admirate pe teritoriul Detaşamentului de Salvatori şi Pompieri din sectorul Botanica. Atracţia expoziţiei a fost o decapotabilă din anul 1961, donată de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

"E un model Mark Pierce, scară mecanică de 30 de metri pentru a efectua salvări de la înălţime. Servantul acestui automobil este pentru trei persoane, conducătorul auto, un şef de echipă şi un salvator. Asta este unica în natura ei din toate cele pe care le avem", a spus Alexei Lavrinenco, şef Direcţia intervenţie IGSU.

Pompierii spun că autospecialele vech sunt încă în stare bună, iar iarna fac faţă uşor condiţiilor meteo.

"Cu aşa gen de autospeciale lucrăm şi la momentul de faţă, cu ele intervenim îndeosebi iarna, astea noi sunt mai confortabile, dar pe timp de iarnă sunt mai problematice pe drumuri, sunt mai mari, mai grele", a zis Viorel Jalbă, pompier.

Surprinşi de cele văzute, copiii veniţi la expoziţie nu au ezitat să îmbrace echipamentele pompierilor.

"Din aceste T.C. facem o coperta, dam puțin pe speed sa se vada întreg procesul"

"Am vrut să mă costumez ca să simt ce emoţii au pompierii fiind îmbrăcaţi în aşa costume. Este cald, poate că şi afară este cald, însă este foarte greu, dacă aş fi mai mare eu cred că ar sta ideal."

"Mi se pare foarte interesant în el şi e foarte călduros."

În prezent, în dotarea IGSU, sunt aproximativ 200 de unităţi de tehnică specială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu