Expoziţia "Repetiţia Primăverii". Zeci de mii de lalele de diferite specii au înflorit la Grădina Botanică din Moscova

Embed:

Explozie de culoare şi arome la Grădina Botanică din Moscova. Zeci de mii de lalele de diferite specii, narcişi, crocoşi, magnolii sau liliac au fost expuşi la expoziţia, intitulată "Repetiţia Primăverii". Vizitatorii rătăcesc printre vitrine şi decoruri, find de-a dreptul eclipsaţi de colţul de rai.

Vernisajul este ca un balsam pentru suflet. Are loc în perioada când oamenii sunt obosiţi de străzile gri sau frigul de afară şi sunt însetaţi de verde, de mai multă culoare. Vedetele expoziţiei sunt lalele. Arhitecţii peisagistici susţin că cele creţoase ar avea o legătură cu estetica culturală rusă. Atrag atenţia şi lalelele care se asociază cu pliscul papagalului.

"În secolele trecute erau foarte apreciate lalele negre, în special cele care erau cultivate. Astăzi atrag atenţia lalelel albastre, în special pentru faptul că această culoare nu este specifică lalelor", a menţionat arhitectul peisagistic, Artiom Parşin.

Vizitatorii au format cozi pentru a putea admira frumuseţea de la Grădina Botanică. Mulţi au avut grijă să intre cu bateria telefonului încărcată, astfel încât să poată fotografia sau filma peisajul floral.

"Simt nevoia de mai multă culoare, căldură, dragoste şi cu siguranţă ceea ce vedem aici ne transmite aceste emoţii".

"Momentul când începe să înflorească totul, mai ales după o iarnă sumbră, când totul a fost alb-negru, această expoziţie multicoloră este un balsam pentru suflet".

Expoziţia "Repetiţia Primăverii" de la Moscova, ajunsă la a şasea ediţie, se va încheia în 15 martie.

loading...

Lasă un comentariu