Expoziţia militară din PMAN a atras zeci de curioşi. Evenimentul nu a trecut fără incidente

Embed:

Tehnica militară americană a ajuns astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu o zi mai devreme decât era planificat. Expoziţia a atras zeci de curioşi, care s-au fotografiat alături de soldaţi şi blindatele americane.

Cei mai încântaţi de blindatele americane au fost copiii, care au intrat în pielea soldaţilor şi au "testat" tehnica.

Vehiculele de deminare aduse în Centrul Capitalei sunt folosite pentru antrenarea soldaţilor moldoveni.

Ca de fiecare dată, la expoziţie a fost adusă şi bucătăria militară, iar toţi cei prezenţi în piaţă au fost serviţi cu renumitul terci ostăşesc.

Expoziţia a fost organizată cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Noi am vrut să facem o acţiune mai deosebită. Am invitat partea rusă să participe cu tehnică militară la această acţiune de comemorare, dar din varii motive nu au reuşit şi atunci, am decis noi să facem pe data de 8 fiindcă pe 8 mai toată lumea civilizată sărbătoreşte sfârşitul celui de-al doilea război mondial", a spus ministrul Apărării, Anatol Şalaru. 

Socialiştii au organizat un flash-mob împotriva instalării tehnicii militare. Aceştia au mărşăluit din scuarul Teatrului de Operă şi Balet până în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au pus corone funerare pe vehiculele militare.

Aceştia au fost huiduiţi însă de vizitatorii expoziţiei.

Tehnica militară americană se va afla până în 20 mai la Batalionul de Genişti din satul Negreşti, raionul Străşeni. Acolo, unde se va desfăşura exerciţiul "Dragon Pioneer 2016".

La acesta participă militari ai Armatei Naţionale şi ai SUA şi are drept scop instruirea comună a subunităţilor de geniu, dar şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu