Exporturile din Moldova au crescut cu 24%. Unde a ajuns cel mai mare volum de mărfuri

Embed:

În primele două luni ale anului exporturile au crescut cu 24 la sută în comparaţie cu aceeaşi perioada a anului 2016. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, valoarea acestora a ajuns la aproximativ 320 de milioane de dolari. 

Volumul mărfurilor exportate în Uniunea Europeană în ianuarie-februarie a constituit 209 milioane de dolari, în creştere cu 25 la sută. Această cifră constituie 66 la sută din totalul exporturilor.

Cel mai mare volum de mărfuri a ajuns în România. Valoarea produselor exportate în ţara vecină este de 76 de milioane de dolari.

În Italia au fost livrate mărfuri în valoare de 32 de milioane de dolari, iar în Germania în sumă de 23 de milioane.

Exporturile în Spania au crescut de 10 ori, iar în Cipru de 30 de ori.

În Finlanda, în primele două luni ale anului, exporturile s-au majorat de 86 de ori şi au ajuns la 21.000 de dolari.

Moldova a livrat mărfuri şi în CSI. Valoarea acestora este de peste 60 de milioane de dolari, cu peste 26 la sută mai mare decât în ianuarie-februarie 2016.

Ponderea livrărilor în Est a fost de 19 procente. Astfel, volumul exporturilor în Rusia a ajuns la 36 de milioane de dolari, iar în Belarus au fost livrate produse în valoare de 15 milioane de dolari.

Volumul exporturilor în Ucraina a constituit peste şapte milioane de dolari.  

Printre cele mai exportate mărfuri sunt produsele alimentare, articolele manufacturate şi echipamentele pentru transport.

De asemenea, în primele două luni ale anului, importurile au ajuns la 600 de milioane de dolari, în creştere cu peste 20 la sută. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu