Exporturile de mărfuri, în creştere. Valoarea produselor vândute se ridică la un miliard 753 de milioane de dolari

Embed:

Exporturile de mărfuri au crescut în perioada ianuarie-august cu 23 la sută, faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, valoarea totală a produselor vândute se ridică la un miliard 753 de milioane de dolari.

Datele arată că Uniunea Europeană rămâne principalul partener economic al ţării noastre. În spaţiul comunitar am livrat peste 69 la sută din totalul produselor. În acelaşi timp, în statele CSI, valoarea mărfurilor exportate a fost de doar 15,8%.

De asemenea, potrivit statisticilor tot mai multe produse de-ale noastre ajung în Portugalia. În această ţară exporturile au crescut de 120 de ori. De asemenea, considerabil s-au majorat livrările în Africa de Sud şi Emiratele Arabe. Cantităţi mari de produse moldoveneşti au fost vândute şi în România, Olanda şi Franţa.

În schimb, în Rusia exporturile au scăzut cu 11 procente.

Potrivit statisticilor, livrăm cantităţi mari de animale vii şi grăsimi vegetale. În acelaşi timp, am exportat de 1,7 ori mai multe maşini şi aparate pentru industrie. S-au majorat simţitor şi exportul articolelor din lemn. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu