Explozii la maratonul din Boston. Mai multe persoane au fost rănite

Embed:

Mai multe explozii au zguduit America. Trei oameni au murit şi peste 140 au fost răniţi în timpul unui maraton în oraşul Boston. Deflagraţiile au avut loc în apropiere de linia de sosire. Preşedintele Statelor Unite a promis că autorii atacului vor fi aduşi în faţa Justiţiei.

Exploziile, care s-au produs la o distanţă de 100 de metri una de alta, au provocat haos pe străzile din Boston. Oamenii au fost aruncaţi la pământ, iar ferestrele mai multor clădiri au fost sparte. Dintre persoanele rănite, 17 sunt în stare critică, iar alte 25 - în stare gravă.

Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare pentru a acorda ajutor autorităţilor din Massachusetts.

"Poporul american se va ruga pentru Boston, eu şi Michelle ne rugăm şi suntem alături de familiile victimelor", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

Până în prezent, autorităţile nu au reţinut niciun suspect, iar atacurile nu au fost revendicate. Poliţia din Boston a găsit încă cinci dispozitive explozive nedetonate în regiunea unde a fost organizat maratonul.

"Este o tragedie. Vom coopera cu Poliţia din Boston, cu cea federală, cu FBI, cu toate agenţiile. Suntem angajaţi să lucrăm împreună pentru a afla ce s-a întâmplat", a anunţat primarul oraşului Boston, Tom Menino.

Ca urmare a exploziilor, în oraşul Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu