EXPLOZII LA BRUXELLES. ATACURI TERORISTE în inima Europei. 34 morți, peste 170 de răniți (FOTO/VIDEO)

(UPDATE 15:27) Numărul răniților se ridică la peste 170.

(UPDATE 14:30) Numărul victimelor creşte,  34 de oameni au decedat până acum în urma atentatelor teroriste de la Bruxelles. Dintre care 14 oameni au murit în urma exploziilor la aeroport şi 20 de oameni în urma exploziilor la metrou. Numărul răniților se ridică la peste 150. 

(UPDATE 14:21) Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile din capitala Belgiei. Informația a fost publicată de jurnaliștii italieni de la Aska News. Exploziile din această dimineață au luat viața a cel puțin 28 de oameni și a rănit aproximativ 130.

(UPDATE 12:48) Cifră oficială: 28 de oameni au decedat până acum în urma atentatelor teroriste de la Bruxelles. 

(UPDATE 12:00) Guvernul belgian a sporit controalele la frontieră.

(UPDATE 11:41) Poliția belgiană a descoperit încă trei centuri explozive, nedetonate pe aeroportul internațional din Bruxelles.

Primele date oficiale confirmate de către Parchetul belgian indică 13 morți și 35 de răniți în trei atacuri teroriste confirmate până acum. În acest timp televiziunea SkyNews titrează că numărul morților este de 23. Iar pompierii belgieni indică 21 de persoane decedate. 

Au apărut primele imagini de la explozia de la metrou. 

 
Imagini de groază de la metroul din Bruxelles http://goo.gl/2Z...

Imagini de groază de la metroul din Bruxelles http://goo.gl/2ZACKl

Posted by PUBLIKA.MD on Tuesday, March 22, 2016


(UPDATE 11:39) Trenurile care fac legătura dintre Bruxelles și Franța au fost oprite.
Mai multe țări europene printre care Anglia și Italia și-au convocat ședințe ale celulelor de securitate. 

(UPDATE 11:21) Armata belgiană a ieșit pe străzi, iar transportul public din Bruxelles a fost oprit. Olanda, Franța, Norvegia și Germania au crescut nivelul de alertă pe aeroporturi. Grecia și Spania și-au suspendat zborurile spre Belgia. 

Imagini șocante cu momentul exploziei de pe aeroport. 

(UPDATE 11:15) Transportul public din Bruxelles a fost oprit. Garre de midi este evacuată. Este vorba despre gara care face legătura Eurostar cu Londra. 

(UPDATE 11:08) Școlile din Capitala Belgiană sunt evacuate în aceste momente, iar autoritățile roagă oamenii să rămână în case.

(UPDATE 10:53) Potrivit presei belgiene, patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles și două la aeroportul internațional. 

(UPDATE 10:21) Potrivit unor informații furnizate de martori, exploziile ar fi avut loc la o poartă de unde urma să plece o cursă American Airlines, scrie realitatea.net.


Agenția de presă Belga spune că la fața locului, înainte de explozii, s-au auzit focuri de armă și strigăte în arabă. 

(UPDATE 10:02) Autoritățile nu au făcut, deocamdată, nicio declarație. Poliţia a blocat aeroportul, toate zborurile au fost anulate, iar autorităţile evacuează clienţii şi personalului aeroportului. Sute de oameni se aflau în clădire în momentul producerii exploziilor.

Zeci de membri ai forţelor de ordine s-au deplasat la faţa locului. Un jurnalist britanic, aflat la aeroport, a declarat că exploziile au fost atât de puternice încât clădirea s-a clătinat.

 

(UPDATE 10:00) Aeroportul din Bruxelles a fost închis.

(UPDATE 09:52) Potrivit ultimelor informații sunt cel puțin 17 persoane decedate și peste 30 de răniți.

(UPDATE 09:48)

(UPDATE 09:45) Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Postul de televiziune britanic Sky News a anunțat că exploziile au avut loc în terminalul de plecări, în apropierea biroului companiei American Airlines.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, scrie agerpress.ro.

(09:32) Două explozii au fost auzite în această dimineață la aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției belgiene, mai multe persoane au murit, iar altele au fost rănite.

Atacul are loc la doar câteva zile după ce poliţia belgiană l-a arestat pe Salah Abdeslam, ultimul dintre autorii atacurilor din noiembrie 2015 de la Paris, cel mai căutat terorist din Europa.

REVENIM CU DETALII.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu