EXPLOZIE UCIGAȘĂ ÎN CAPITALĂ. Două persoane au decedat și una a fost rănită după ce un individ a detonat o grenadă într-un magazin

Embed:

Doi bărbaţi au decedat, iar al treilea a fost rănit în urma unei explozii, care s-a produs, astăzi, în Capitală. Tragedia a avut loc în pragul unui magazin alimentar, care se află la intersecţia străzilor Alexei Mateevici cu Armenească.

Potrivit poliţiei, un bărbat s-a certat cu vânzătoarea pentru că aceasta nu a vrut să-i dea 10 pachete de ţigări gratuit, iar la ieşire din magazin din geanta acestuia a căzut o grenadă. 

CITEŞTE ŞI: Alexandru Pînzari: nu este atentat, nu sunt semne de atentat

"-Din magazin poliţia l-a dat afară şi el în timpul ăsta a explodat.

- Ce era? bărbat sau femeie?

- Mi se pare că au spus că e bărbat, despărţit, aşa spun"

Potrivit oamenilor legii, deflagraţia ar fi fost provocată de o grenadă, iar rezultatele expertizei urmează să arate tipul obiectului explozibil. Procurorii spun că în momentul detonaţiei, în magazin se aflau patru persoane, nimeni dintre ele nu a avut de suferit. 

"Este pornită urmărire penală pe art 145, omor intenţionat", a spus Roman Eremciuc, șeful oficiului Centru al Procuraturii municipiului Chișinău.

Angajatul unui alt magazin situat vizavi de localul unde a avut loc deflagraţia a fost cel care a anunţat ambulanţa şi poliţia.

"Au vibrat sticlele de la ferestre, s-a auzit foarte tare, chiar şi peretele un pic s-a zguduit. Am văzut persoana care se afla încă în suflare, care a decedat, care se afla între două maşini, mai respira, ţipa".

Acest bărbat a scăpat ca prin minue, el spune că era la doar câţiva paşi de la locul unde s-a produs explozia.

"Am luat un baton şi mă duceam acasă, iată unde trăiesc eu, aici, am auzit o explozie puternică"

Oamenii care muncesc în preajmă spun că bubuitura i-a speriat.

"Treceam pe alături cu maşina şi s-a auzit o explozie, eu credeam că a explodat o roată, am ieşit afară şi am văzut că iată marketul e oleacă a explodat. M-am apropiat, acolo erau două persoane, care deja cam nu erau cu suflare, dar nu pot să spun dacă e decedat"

"S-a auzit zgomotul, pentru că eu eram în blocul administrativ, noi acum aşteptăm oamenii care vin cu înmormântarea. Şi practic toţi colaboratorii din blocul administrativ au auzit acest zgomot"

"Explozia a fost atât de puternică încât a fost auzită de la o distanţă mare, iar geamurile altor magazine care se află în apropiere locului tragediei, s-au clătinat preţ de câteva secunde de la deflagraţie."

CITEŞTE ŞI: Primele imagini de la locul exploziei din Capitală. Două persoane au decedat. Circulaţia rutieră a fost oprită (VIDEO)

Boris Busuioc în vârstă de 62 de ani se afla în apropierea magazinului, când s-a produs deflagraţia. Bărbatul a ajuns la spitalul de urgenţă în stare de şoc şi cu mai multe răni uşoare.

"Cum s-a întâmplat, eu mergeam pe drum şi s-a întâmplat. Bubuitură am auzit. Nu mă doare, nu mă simt rău. Eu nu eram în magazin, eu eram afară", spune Boris Busuioc.

"Stare relativ medie, cu schije în regiunea toracelui, multiple plăgi, în proces de investigaţie la moment", a menţionat Petru Castaveţ, purtător de cuvânt a Spitalului de Urgență Chişinău.

Poliţia a reuşit să identifice bărbatul, care a provocat explozia. Acesta era în conflict cu familia sa în urma divorțului cu soția, iar anterior a fost judecat pentru păstrarea drogurilor şi amendat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

"Acesta fiind un locuitor al Chişinăului 1968. Persoana a fost anterior judecată de mai multe ori" a spus Alexandru Pînzari, şeful IGP.

Vecina bărbatului spune că acesta a plecat de acasă acum două zile din cauza mai multor certuri în familie. Femeia mai mărturiseşte că bărbatul deseori consuma alcool şi nu avea un serviciu. Acasă a lăsat îndurerată atât soţia, cât şi fiica lui de 18 ani.

"Sigur că sunt şocată, nici acum nu-mi vine să cred. El nu avea altă parteneră, dar a plecat pentru că nu mai putea locui împreună cu soţia. Uneori se întâmpla să îşi lovească soţia. Eu şi acum nu pot să înţeleg de unde el putea să ia acea grenadă? Pentru mine este un şoc!"

Identitatea celei de-a doua persoane decedate deocamdată nu se cunoaşte.

Într-o postare pe facebook, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan scris că i-a cerut Șefului Inspectoratului general de Poliţie să înăsprească controlul asupra persoanelor cu antecedente penale, cu privire la deținerea ilegală a armamentului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu