EXPLOZIE PUTERNICĂ la un depozit de artificii din Mexic: Cel puțin 12 MORŢI și 30 de răniți

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, între care cinci copii, și alte 30 au fost rănite într-o explozie produsă luni noaptea la un depozit de artificii din statul mexican Puebla (centru), la mai puțin de cinci luni după un accident similar în care au murit 42 de persoane, au anunțat marți autoritățile mexicane citate de Reuters şi Agerpres.

Potrivit unui responsabil al guvernului local, citat de AFP, 14 persoane au murit și 22 au fost rănite în explozie.

Explozia a avut loc în noaptea de luni spre marți în localitatea San Isidro, în regiunea Chilchotla, la circa 270 de kilometri de Ciudad de Mexico, în apropiere de statul Veracruz (est), în timpul pregătirilor pentru un festival religioase ce urmează să aibă loc pe 15 mai.

"Un grup de persoane se aflau în încăperea unde era depozitat materialul pirotehnic ce urma să fie folosit la festivități. Artificii lansate de cineva din afara casei au căzut peste materialul depozitat, provocând explozia care a distrus depozitul", a anunțat guvernul statului Puebla într-un comunicat.

Nouă persoane au fost ucise pe loc și alte trei au murit după ce au fost duse la spitale din apropiere.

O serie de explozii puternice au distrus o piață unde se vindeau artificii la Tultepec, în apropierea capitalei Mexicului, în decembrie anul trecut, provocând moartea a 42 de persoane și rănirea altor 70.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu