Explozie puternică la o uzină de gaz în China. Doi oameni au murit şi 12 sunt daţi dispăruţi

(UPDATE ORA 18,40) Doi oameni au murit şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii foarte puternice care s-a produs vineri într-o uzină de gazificare din centrul Chinei, au anunţat media oficiale, citate de AFP şi dpa.

Potrivit canalului de stat CCTV, 18 persoane au fost grav rănite în explozia care s-a produs în jurul orei locale 17.50 (09.50 GMT).

Explozia s-a produs în Yima, în provincia Henan, precizează media de stat chineze.

Deflagraţia a avariat clădiri şi a provocat spargerea geamurilor din zona înconjurătoare. Imagini difuzate pe social media arată o mare coloană de fum înălţându-se de locul exploziei.

În acest caz a fost lansată o anchetă

ORA 15,28 China: Puternică explozie, soldată cu victime, la o uzină de gaz din centrul ţării

O puternică explozie, soldată cu un număr necunoscut deocamdată de victime, a avut loc vineri la o uzină de gaz din localitatea Yima, în provincia Henan, din centrul Chinei, informează AFP şi Xinhua.

Deflagraţia înregistrată în jurul orei 17.50 (09.50 GMT) a spart geamuri pe o rază de 3 kilometri, potrivit media de stat chineze, scrie agerpres.ro.

Nu se cunoaşte numărul de victime, a menţionat televiziunea de stat CCTV. Mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital, potrivit unei surse guvernamentale din municipiul Sanmenxia, de care aparţine Yima.

A fost lansată o anchetă cu privire la această explozie.

Lasă un comentariu