Explozie PUTERNICĂ la Doneţk. Deflagraţia s-a resimţit în localităţile vecine (VIDEO)

Embed:

O explozie puternică a zguduit noaptea trecută oraşul Doneţk din estul Ucrainei. Deflagraţia s-a auzit chiar şi în localităţile vecine. 

Presa de la Kiev îl citează pe liderul Sectorului de Dreapta, deputatul Dmitri Iaroş, care afirmă că prin această explozie artileria ucraineană a distrus 20 de lansatoare de grenade de tip Grad ale separatiştilor şi altă tehnică militară.

De asemenea, Iaroş susţine că ar fi murit aproximativ 200 de rebeli.

Reprezentanţii militanţilor spun, citaţi de RIA Novosti, că epicentrul deflgraţiei a fost la uzina de chimicale din oraş, unde se fabrică explozibil.

În alte zone din estul Ucrainei, tirurile de rachetă nu contenesc. În cele mai recente confrunări, au murit 12 militari ucraineni, iar 24 au fost răniţi.

Oamenii fug din localităţi afectate de lupte şi pleacă unde îi duc ochii, pentru a-şi salva vieţile:

"Sunt bombardamente într-una, oamenilor le este frică."

"Este foarte periculos acolo unde locuim noi. Chiar acum am fost sunaţi şi am aflat că un obuz i-a lovit casa unui prieten. Nu a fost distrusă complet, doar geamurile şi acoperişul. Şi în blocul cu cinci etaje unde locuim noi au căzut proiectile. Trebuia să aşteptăm să ne distrugă apartamentul?"

O nouă încercare de restabilire a păcii în Ucraina se va face miercuri, la Minsk, unde s-ar putea reuni Petro Poroşenko, Vladimir Putin, Francois Hollande şi Angela Merkel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu