EXPLOZIE la un depozit de muniţii din Ucraina. 20 de mii de locuitori au primit ordin de evacuare (VIDEO)

Embed:

Evacuări în masă în regiunea Cernigov din Ucraina, unde un depozit cu muniţii care aparţine Ministerului Apărării a luat foc azi-dimineață. Flăcările au declanșat explozii în serie ale obuzelor. Zborurile au fost interzise pe o rază de 30 de kilometri deasupra zonei afectate.

20 de mii de locuitori au primit ordin de evacuare, iar 12 mii dintre ei au fost deja duşi cu autocarele în zone sigure. Presa locală scrie că intrările în oraşul Icinea au fost blocate. Autorităţile au deschis o linie fierbinte la care pot suna oamenii care au nevoie de ajutor.

Presa din ţara vecină scrie că în depozitul respectiv erau păstrate aproape 90 de mii de tone de muniţii. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a cerut explicaţii de la Ministerul Apărării cu privire la această situaţie, mai ales că nu este primul caz. Locuitorii spun incendiul nu i-a luat prin surprindere.

- Am fost preîntâmpinaţi că aşa ceva se poate întâmpla. Ei ştiau din timp despre asta.
- Cine v-a preîntâmpinat?
- Anul trecut, autorităţile locale ne-au spus să ne pregătim. Atunci, luase foc depozitul din Viniţia sau cel din Kalinovka.

În luna martie a anului trecut, un alt depozit de muniţii din Harkov a fost cuprins de flăcări.

În urma incendiului din Harkov a murit o femeie. Atunci, investigaţiile forţelor de ordine ucrainene au stabilit că flăcările au fost provocate intenţionat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu