Explozie la o şcoală din Crimeea. Cel puţin 10 morţi şi zeci de răniţi

Momente cumplite într-un colegiu din oraşul Kerci, peninsula Crimeea. Cel puţin 18 oameni au murit, iar 50 au fost răniţi într-o explozie provocată în cantina instituţiei.

Autorităţile ruse acuză un atac terorist. POZA SUSPECT Potrivit presei, acolo a fost detonată o bombă artizanală plină cu bucăţi de metal. Principalulul suspect este un elev din anul patru, în vârstă de 18 ani.

Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere. După deflagraţie, el s-a sinucis. Corpul său a fost găsit în biblioteca instituţiei.

Un martor a povestit că s-au auzit patru bubuituri la interval de un minut, apoi o serie de împuşcături. Pe coridoare au fost observate mai multe persoane înarmate, cu măşti pe faţă.

Directorul instituţiei a spus că printre victime sunt atât elevi, cât şi profesori.

"Explozia a fost provocată. Ferestrele au fost aruncate în aer. În hol a explodat ceva. Fugeau pe coridoare şi au aruncat nişte pachete explozive. Erau înarmaţi. La etajul doi au pătruns într-o sală şi i-au omorât pe cei pe care i-au găsit acolo", a spus directorul Colegiului Tehnic din Kerci, Olga Grebenikova. 

Presa ucraineană menţionează că din cauza numărului insuficient de ambulanțe, răniţii au fost duşi la spital cu transportul public. În preajma colegiului sunt parcate câteva tancuri şi oameni militari înarmaţi. În Kerci au fost decretate trei zile de doliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu