EXPLOZIE LA BOTANICA! Un transformator în flăcări, cauza penei de curent de azi dimineață

Embed:

Un incendiu provocat de un scurtcircuit la o centrală de înaltă tensiune i-a pus în alertă pe pompieri, în această dimineaţă.

Timp de mai bine de o oră, o parte din sectorul Botanica şi oraşul Codru au rămas fără curent electric, iar traficul rutier a fost dat peste cap. Deocamdată, cauzele defecţiunii nu au fost stabilite.

Incidentul a avut loc la ora 9 dimineaţa. Martorii spun că au auzit o explozie, după care au izbucnit flăcările.

"Am auzit o explozie, două explozii au fost. Lumina s-a stins şi gata, apoi cineva a sunat pompierii. Au venit pompierii, dar până au venit totul s-a stins. Au venit şi cei de la Fenosa şi atât."

"Toată lumea s-o apropiat, s-o speriat, o ars au venit echipa de pompieri."

Reprezentanţii furnizorului de electricitate exclud că incidentul a fost provocat de furtuna de noaptea trecută. Ei spun că staţia este dotată cu utilaj modern şi că urmează să stabilească motivele defecţiunii.

"La ora 8 şi 50 de minute la o staţie de tensiune înaltă 110/10 kW din sectorul Botanica a avut loc un incident la un transformator auxiliar de tensiune. Utilajul staţiei este funcţional fiind întreţinut conform normelor tehnice în vigoare, astfel încât speculaţiile privind vechimea acestuia şi necesitatea înlocuirii lui sunt lipsite de temei", a afirmat şeful serviciul de presă Gaz Natural Fenosa, Vasile Bribbincea.

Din cauza deconectării curentului electric, a fost paralizat transportul public, deoarece mai multe troleibuze au rămas blocate pe bulevardul Dacia.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu