Explozie infernală în Capitală, după ce un garaj cu butelii cu oxigen a luat foc (VIDEO)

Embed:

O explozie urmată de un incendiu puternic s-a produs, noaptea trecută, într-un garaj din sectorul Buiucani al Capitalei. Flăcările au distrus întreaga construcţie, dar şi un automobil care se afla în interior. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în jurul orei 02:00. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă deflagraţia puternică a spart geamurile mai multor apartamente din apropiere.

Zgomotul i-a trezit pe mulţi locatari de pe strada Paris.

"A explodat brusc. Este deja a doua oară când arde aici. Sunt implicaţi aceşti boschetari. Acolo sunt oameni. Acolo este şi o maşină. Tu înţelegi ce poate fi acum? Această maşină... Nu cumva este gaz? Groaznic... sunt şocat".

Două echipe de pompieri au luptat cu flăcările preţ de o oră şi jumătate. Aceştia au scos din interiorul garajului şapte butelii cu oxigen, dar și un compresor pe remorcă.

LILIANA PUŞCAŞU, ofiţer de presă IGSU: "Potrivit datelor înregistrate, arderea s-a produs într-un garaj de metal cu suprafața de 18 m2. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri care ajunși au stabilit că focul a cuprins construcția garajului în care se afla un automobil de model Ford. Totodată, în timpul intervenției salvatorii au evacuat 7 butelii cu O2 , dar și un compresor".

Oamenii care locuiesc în blocurile din preajmă spun că au tras o sperietură zdravănă. 

"A fost groaznic. Am crezut că gata, casa noastră se răstoarnă şi noi cădem jos şi murim".

"Ne-am speriat, a fost groaznic. A început să mă doară inima. Sunt cu Validol în buzunar. Au sărit bucăţi mari şi aruncate la mare distanţă".

- Iniţial am crezut că este cutremur. Vroiam să ies afară din apartament.
- V-a fost frică?
- Bineînţeles.

O femeie s-a arătat indignată că s-a pomenit în plină iarnă fără geamuri la apartament.

"Cei de la fondul locativ au spus că vor veni şi vor înlocui geamurile. Au făcut măsurările, dar nu ştim când le vor schimba", a spus locatara, Natalia Veretenicova.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Locativ-Comunale şi Amenajare, garajul era în gestiunea întreprinderii locative nr.15 aflată în proces de insolvabilitate, iar buteliile erau păstrate ilegal. 

Cauza exploziei și circumstanțele exacte urmează a fi stabilite.

CITEŞTE ŞI: (VIDEO) Momentul în care câteva butelii cu oxigen sar în aer. Martorii sunt îngroziţi de bubuituri

loading...

Lasă un comentariu