Explozie în sectorul Râşcani. Şeful IGSU: Pompierii nu au recuperat cadavrele. Există pericol de prăbuşire (FOTO)

Cele două cadavre, descoperite la etajul 14 al blocului din bulevardul Moscovei unde a avut loc explozia, încă nu au fost recuperate. Asta deoarece încă există pericol real de prăbuşire al blocului, iar viaţa pompierilor este în pericol. Despre acest lucru a anunţat şeful IGSU, Mihai Harabagiu.

Potrivit şefului IGSU, trei echipe de pompieri dar şi mai mulţi muncitori de pe un şantier lucrează pentru a întări planşeele, ca mai apoi să instaleze bare de protecţie. 

"Măsura dată este îndreptată pentru a întări planşeele pentru a nu se prăbuşi. Lucrează trei echipe care instalează planşele de la pompieri şi salvatori. Am mai invitat muncitori de la un şantier de construcţii. Sunt aduse bare de protecţie suplimentară şi începem masim, de la etajul 1 până la etajul 14 să instalăm aceste bare de protecţie.

La faţa locului lucrează şi Ministerul Sănătăţii şi identificăm persoanele care au nevoie de cazare temporară. Locul de cazare temporară este sanatoriul Constructorul. Toţi oamenii care au nevoie de cazare temporară li se vor propune să fie cazaţi acolo.

A fost adus planul general de construcţie a acestui bloc. Inspectorii în construcţie examinează cum s-a construit acest bloc şi care vor fi soluţiile constructive de întărire a acestui bloc, în afară de întărirea planşeelor.

Cadavrele care încă se află la etajul 14 încă nu au fost recuperate, deoarece încă există pericol real de prăbuşire a blocului, până nu vor fi întărite planşeele. Până nu vom avea o securitate clară pentru pompieri şi salvatori noi nu intervenim", a declarat şeful IGSU, Mihai Harabagiu.

Se estimează că în cel mult trei ore planşeele vor fi instalate.

CITEŞTE ŞI: EXPLOZIE DEVASTATOARE în sectorul Râşcani: Trei oameni au fost ucişi, iar alte 10 persoane au fost rănite, printre care şi un pompier

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei, trei persoane printre care și un copil au murit, iar zece au avut nevoie de îngrijiri medicale. Versiunea preliminară arată că deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii cu gaz. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu