Explozie în sectorul Râşcani. Şeful IGSU: A fost descoperită o butelie de gaz care avea robinetul deschis (VIDEO)

Embed:

Deocamdată nu se cunoaşte exact în care apartament a avut loc explozia. Cert este că butelia de gaz, cu robinetul deschis, a fost descoperită în apartamentul de la etajul 16 al blocului din bulevardul Moscovei 11/5. 

Toate persoanele care au avut de suferit în urma deflagraţiei vor primi ajutor şi spaţiu locativ temporar. Sunt declaraţiile șefului IGSU Mihail Harabagiu, făcute după şedinţa de urgenţă a Comisiei pentru Situații Excepționale la Guvern.

CITEŞTE ŞI: EXPLOZIE în sectorul Râșcani. Trei persoane au murit, nouă au fost rănite, inclusiv un pompier (FOTO)

"Aseară la orele 22:42 de minute de la 112 a parvenit o informaţie precum că pe bulevardul Moscovei 11/5 s-a produs o explozie.  S-a stabilit că blocul 6 din bd Moscovei 11/5 a avut loc de suferit în urma unei explozii a buletiei de gaz. Au avut de suferit apartamentele de la etajul 13 până la etajul 18, iar de la etajul 14 până la etajul 16, planşetele au fost prăbuşite.

În urma prăbuşirii planşetelor, la faţa locului au fost depistate două cadavre, a unui copil şi a unei femei. După ajutor s-au adresat nouă cetăţeni şi un pompier care a primit leziuni grave în urma intervenţiei de la etajul 16. În spital avem decedat un bărbat. Starea pompierului este buna şi este în afara pericolului pentru viaţă.

S-a efectuat evacuarea persoanelor din blocul 6. O parte din sinistraţi, 20 de oameni au fost cazaţi în sala sportivă a spitalului din regiune.

La ora 02:00 a fost convocată şedinţa pentru situaţii excepţionale a sectorului Râşcani, unde s-a luat decizia să fie acordat tot suportul necesar pentru persoanele sinistrate.

Astăzi, la orele 08:00 am fost convocaţi în şedinţa domnului Prim-Ministru, unde ni-au fost lăsate sarcinile concrete ceea ce ţine de redresarea situaţiei în urma exploziei şi anume: asigurăm măsurile de securitate a pompierilor care lucrează în zona sinistrată, asigurarea cu spaţiu locativ sinistrat a persoanelor care au avut de pătimit şi efectuarea unei expertize a blocului pentru a aprecia dacă el este mai departe viabil pentru trai.

Aceasta este situaţia operativă. A fost creat statul major care lucrează nemijlocit la faţa locului.

Deocamdată nu se cunoaşte la ce etaj exact a avut loc deflaraţia. Butelia de gaz a fost depistată la etajul 16 şi robinetul de la această butelie era deschis", a declarat şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu