Explozie în sectorul Râşcani. Pompierii continuă lucrările de consolidare a blocului (VIDEO)

Embed:

Intervenţia pompierilor continuă. În aceste momente, cu ajutorul unei macarale salvatorii încearcă să deblocheze plăcile din beton pentru a evita prăbuşirea acestora. Pentru acest lucru au fost aduse 11 utilaje.

Până acum în toate apartamentele au fost montate plăci de metal pentru a preveni prăbuşirea şi altor apartamente.

Între timp, toţi locatarii, aproximativ 200, au fost evacuaţi. Nimeni nu are acces în clădire. Ei au intrat doar câteva minute pentru a-şi lua lucrurile necesare, însă au fost însoţiţi de salvatori şi poliţişti.

Pompierii spun că cel mai probabil vor fi nevoiţi să lucreze toată noaptea pentru a reuşi să găsească victimele care se află sub dărâmături.

Potrivit informaţiilor, în aceste momente sunt date dispărute trei persoane. Este vorba despre un băieţel de patru ani, mama acestuia şi o altă femeie.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a relatat despre etapeje de consolidare a blocului: 

"Planșeurile dintre etajele 15,16 și 17 - au căzut la etajul 14. Planșeul de la etajul 13 a luat o formă ovală cu mari deformații. Doi pereți portanți dintre apartamentele de la etajul 16 au fisuri și sunt deplasați. Am atras și implicat două companii pentru efectuarea lucrărilor. Aceștia au consolidat cu piloni telescopici planșeurile și pereții la 5 etaje.

Panourile exterioare au fost evacuate și pregătit terenul pentru montarea unei macarale speciale. Cu această autospecială, urmează să fie secționate și evacuate planșeurile de beton periculos dărâmate.

Pentru a monta macaraua au fost defrișați 12 copaci și nivelat terenul cu un buldozer. După ce se curăță spațiul acoperit de bucățile de beton - intră experții pentru a examina detailat clădirea", a anunţat ministrul Chiril Gaburici. 

PUBLIKA.MD aminteşte că trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 23, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova.

Printre cei decedați sunt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Sub ruine au fost găsite corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil.

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

CITEŞTE ŞI: Explozie în sectorul Râşcani. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru OMOR DIN IMPRUDENŢĂ

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din  imprudență după explozia de noaptea trecută.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat butelia de gaz conform normelor, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu