Explozie în sectorul Râşcani. Nicolae Balaur: Pereţii de bază ai blocului nu au avut de suferit

Embed:

Pereţii de bază ai blocului 6 din bd. Moscovei 11/5 nu au avut de suferit. Cel puţin asta arată primele evaluări ale Inspecţiei de stat în construcţii, susţine pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur.

Pompierii efectuează lucrări pentru a întări tavanele apartamentelor care au fost afectate de deflagraţie pentru a putea intra acolo, a scoate ruinele şi a afla toate circumstanţele în care s-a produs tragedia, inclusiv apartamentul în care a avut loc explozia, câţi oameni au avut de suferit şi ar putea să mai descopere şi alte cadavre sub dărâmături, având în vedere că trei persoane sunt date dispărute.

De asemenea, zeci de locatari ai acestui bloc stau afară pentru că spun că nu pot să plece acasă. Acum nimeni nu are acces în această scară şi nici în apartamente.

"După primele estimări ale Inspecţiei de stat în construcţii, se spune că pereţii de bază nu au avut de suferit. Casa nu este avariată. Au avut de suferit doar etajul 13, 14, 15 şi 16, două tavane care care au fost surpate.

În urma consolidării în momentul de faţă se întăreşte tavanul la etajul 14 pentru ca să scoată toate ruinele şi să afle cauza exactă a acestei deflagraţii. Au fost evacuate în jur de 200 de persoane din această scară. O parte dintre ei au fost cazaţi pe la rude pe la cunoştinţe, ceilalţi au fost cazaţi la Spitalul nr. 3 şi a fost acordată asistenţa medicală şi tot strictul necesare. S-au apropiat voluntari şi cei care au fost cazaţi la spital au fost luaţi cu ei acasă.

O să se reîntoarcă acasă atunci când vor fi evacuate toate ruinele, toate circumstanţele experţii tehnici vor spune dacă este posibil sau nu să intre în această casă", a spus pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur.

CITEŞTE ŞI: EXPLOZIE DEVASTATOARE în sectorul Râşcani: Trei oameni au fost ucişi, iar alte 10 persoane au fost rănite, printre care şi un pompier

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei, trei persoane printre care și un copil au murit, iar zece au avut nevoie de îngrijiri medicale. Versiunea preliminară arată că deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii cu gaz. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu