Explozie în sectorul Râşcani. Experţii în construcţii vor examina starea clădirii

Embed:

O comisiei a Ministerului Economiei şi Infrastructurii, creată din mai mulţi specialişti, urmează să vină la blocul în care a avut loc deflagraţia pentru a face o primă evaluare a scării. 

Astfel, cele 200 de persoane care au fost evacuate urmează să afle când şi dacă se vor putea întoarce la casele lor. 

Marţi, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii au reuşit să scoată o bună parte din ruinele din apartamentele distruse. Iar pericolul ca etajul 13 să se prăbuşească nu mai există. 

Astăzi, două dintre victimele deflagraţiei, băieţelul de patru ani şi mama acestuia în vârstă de 30 de ani, vor fi conduse pe ultimul drum. 

CITEŞTE ŞI: Te ia groaza. MOMENTUL EXPLOZIEI în blocul din sectorul Râşcani, FILMAT. Un tânăr făcea live cu telefonul

PUBLIKA.MD aminteşte că explozia devastatoare a avut loc în seara de 6 octombrie. În urma deflagraţiei, patru persoane şi-au pierdut viaţa: o mamă de 30 de ani şi fiul său de 4 ani şi un cuplu de turişti, în vârstă de 77 de ani, din Israel. 

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului. Rănit a fost şi un pompier peste care a căzut o placă de beton. Viaţa acestuia se află în afara oricărui pericol.

CITEŞTE ŞI: TABLOU SUMBRU la blocul afectat de explozie. Salvatorii continuă lucrările, iar sinistrații privesc disperaţi la casele ruinate (IMAGINI JALNICE)

Marţi, Procuratura Generală a iniţiat dosar penal pentru încălcarea regulilor de utilizare a buteliilor cu gaz după explozia din blocul de pe bulevardul Moscova.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţii riscă o amendă de până la 67.000 de lei sau până la 3 ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI: BOMBELE DIN APARTAMENTE. Campania Publika TV va informa cetăţenii şi autorităţile despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător

PUBLIKA TV continuă campania de sensibilizare a cetăţenilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. Îndemnăm oamenii să anunţe autorităţile despre folosirea ilegală a acestora în blocuri. Cât de departe va merge statistica sumbră depinde doar de noi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu