Explozie în sectorul Râşcani. Care este starea persoanelor internate în spital

Embed:

Familiile celor decedaţi vor primi câte 50 de mii de lei compensaţii din partea Guvernului. Între timp, trei persoane din cele nouă rănite, sunt internate la Spitalul de Urgenţă. În grija medicilor se află femeia care locuia în apartamentul de la etajul 16, unde a avut loc explozia, şi un pompier. Proprietara locuinţei se află în stare gravă.

"Este inconştientă, însă respiră de sine stătător. Are arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafaţa corpului. Pacienta se stabilizează", a spus Parascovia Sagaidac, medic la Spitalul de Urgenţă.

Salvatorul peste care a căzut o placă din beton nu este în pericol.

De îngrijiri medicale a avut nevoie şi o femeie, care s-a ales cu o comoţie cerebrală. Ea a fost adusă astăzi cu ambulanţa.

Totodată, trei persoane sunt date dispărute, anunţă autorităţile. Printre ei este o mamă şi copilul ei.

"Noi am lucrat cu listele de cetățeni, totodată am lucrat pe viu cu toți cetățenii şi suprapunem listele. Până acum nu este stabilit locul aflării a trei persoane, doi maturi şi un minor. Copilul şi doamna sunt dintr-un apartament şi o doamnă mai în vârstă este din alt apartament de la etajul", a spus Alexandru Pînzari, şeful IGP. 

Corpul neînsufleţit al femeii şi cel al copilului nu au fost încă recuperate de sub dărâmături, din cauza pericolului de prăbuşire a plăcilor de beton dintre etaje. De aceea, mai întâi se fac lucrări de consolidare a clădirii.

"Ce ține de cadavrele care încă se află la etajul 14, nu am întreprins măsuri de a fi recuperate, dat fiind faptul că încă există pericol. Până nu va fi asigurată o securitate clară de pompieri şi salvatori, deci nu intervenim în sectorul dat", a spus Mihai Harabagiu, şeful IGSU. 

Premierul Pavel Filip a solicitat ca sinistraţilor să le fie asigurate cele mai bune condiţii.

"Eu îmi aduc aminte vizita la spitalul de la calea ferată. Acolo nu este un spital de urgenţă, dar nu numai acest spital unde mai avem secţii de reabilitare unde sunt toate condiţiile. Oferim posibilitatea temporar până când găsim o alată soluţie. Sunt toate condiţiile de a oferi şi hrană la timp şi toate celelalte", a spus premierul Pavel Filip. 

Autorităţile Capitalei spun că proprietarii apartamentelor care au avut de suferit vor fi susţinuţi financiar de Primărie.

"Vor primi un ajutor din fondul de rezervă sau cât dispune fondul de rezervă. Vom încerca să găsim şi alte fonduri ca să ajutăm la restabilirea apartamentelor", a spus Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei. 

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a reacţionat şi el pe Facebook. Demnitarul a scris că autorităţile sunt alături de cei care au avut de suferit în urma exploziei şi le-a mulţumit celor care s-au implicat să ajute victimele.

"Suntem alături de cei care au avut de suferit în urma exploziei de pe bulevardul Moscovei. Mulțumesc oamenilor care s-au implicat imediat pentru a ajuta victimele", a scris preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu