Explozie în sectorul Râşcani. Bătrâna dată dispărută a fost găsită moartă sub dărâmături

Embed:

Încă un cadavru a fost găsit sub dărâmături în urma exploziei de sâmbătă seara din sectorul Râşcani. Este vorba de o bătrână dată dispărută duminică. Potrivit IGSU, ea locuia la etajul 14. 

"La etajul 14 a fost găsită această femeie de către salvatori şi pompieri. În continuare salvatorii vor face operaţiuni de căutare, dar şi de deblocare a plitelor de beton care au căzut peste apartamente. Va continua şi funcţionarea celulei de criză", a declarat Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al IGSU.

Aceasta este a patra victimă a exploziei, după ce duminică seara pompierii au evacuat corpul neînsufleţit al unei femei şi al copilului ei, iar pe patul de spital a murit un bărbat de 77 de ani. 

În aceste momente operațiunea de salvare continuă, iar pompierii, poliția și rudele celor dispăruți se află la fața locului.

CITEŞTE ŞI: Corpurile neînsufleţite ale celor decedați în urma exploziei din sectorul Râşcani au fost scoase din ruine

PUBLIKA.MD aminteşte că tragedia a avut loc sâmbătă seara în jurul orei 23, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova.

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului. Rănit a fost şi un pompier peste care a căzut o placă de beton. Viaţa acestuia se află în afara oricărui pericol.

CITEŞTE ŞI: Explozie în sectorul Râşcani. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru OMOR DIN IMPRUDENŢĂ

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență. Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat butelia de gaz conform normelor, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit. 

CITEŞTE ŞI: BOMBELE DIN APARTAMENTE. Campania Publika TV va informa cetăţenii şi autorităţile despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător

PUBLIKA TV porneşte, de astăzi, o campanie de sensibilizare a cetăţenilor şi autorităţilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. 

Se pare că nu au fost de folos nici lecţiile exploziilor din trecut - 2007 – Soroca, 2014 – Orhei, 2015 – Cantemir, 2016 şi 2018 – Chişinău. Cât de departe va merge statistica sumbră depinde doar de noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu